Clubul Sportiv de Aikido Braila

Kamagra oral jelly

Bien que certains puissent y être réfractaires, nous pensons que la vente de médicaments en ligne représente lavenir. Cela offre une plus grande liberté et une plus grande praticité pour le patient comme pour la pharmacie. Le client peut acheter du Kamagra Oral Jelly, pas cher en toute discrétion, ce qui est pour certains un point indispensable (beaucoup dosent pas consulter de peur dêtre moqués). De plus, le traitement en ligne permet aux pharmacies déconomiser de largent, ce qui se répercute directement sur les prix affichés. Tout le monde y gagne, surtout le patient.

De la ce varsta pot sa-mi inscriu copilul?

Varsta optima este de 7 ani. Sunt insa cazuri, de la copil la copil, cand se poate practica si de la o varsta mai frageda.

 

Care este diferenta dintre AIKIDO si celelalte arte martiale?

AIKIDO nu urmareste distrugerea sau ranirea adversarului. Practicantul de AIKIDO reuseste sa imobilizeze un atacant fara sa-l raneasca. Scopul Aikidoului este acela de a face toti oamenii mai buni, chiar si pe dusmani. In AIKIDO ne folosim ambele emisfere cerebrale, realizandu-se o unificare a corpului cu spiritul.

 

Ce inseamna AIKIDO?

AIKIDO este o arta martiala japoneza. Numele acesteia, "AIKIDO" se traduce prin "Calea armonizarii energiilor". Cele trei ideograme japoneze care-i formeaza numele reprezinta: AI = armonie, KI = energie interna, forta, DO = cale. Energiile interne sunt atat fizice cat si psihice. Astfel, AIKIDO ne invata sa ne armonizam cu propriul nostru corp, cu propriul nostru mental si spirit.

 

Daca incep sa practic AIKIDO acum, voi fi cel mai slab din sala. Nu ma voi face de ras?

Orice elev vechi a fost incepator. Toti din sala stiu cate eforturi au facut pentru a avansa. Nu se uita niciodata inceputurile. Vei fi uimit sa vezi de cata bunavointa vei avea parte din partea celorlati. Antrenamentele nu sunt excesiv de obositoare si pot fi urmate de oricine.

 

Cine este fondatorul acestei arte martiale?

Fondatorul Aikidoului se numeste Morihei Ueshiba (1883 - 1969) care, dupa ce toata viata a studiat diverse arte martiale, a realizat ca esenta acestora este de fapt iubirea si respectul aproapelui, denumind noua arta martiala creata AIKIDO, in 1942. Din nenumaratele sale scrieri, o puteti citi pe aceasta: "Indiferent cat de repede ataca un oponent sau cat de incet eu raspund, eu nu pot fi invins, nu pentru ca tehnicile mele sunt mai rapide decat ale oponentului. Nu are de-a face viteza sau incetineala. Eu sunt victorios chiar de la inceput. din momentul in care gandul atacului traverseaza mintea oponentului meu, el tulbura armonia universului si este invins instantaneu, indifernt cat de repede ataca. Victoria sau infragerea nu sunt in functie de timp sau spatiu."

 

De ce ar trebui sa ma apuc sa studiez AIKIDO?

Pentru ca AIKIDO este esenta artelor martiale. Pentru ca in AIKIDO invat cum sa cad, fara sa ma ranesc, ceea ce-mi poate fi folositor in viata de zi cu zi. Pentru ca invat niste tehnici de aparare impotriva unor adversari mult mai puternici, a mai multor adversari sau impotriva a unor adversari inarmati. Pentru ca voi invata sa folosesc un baston si sa manuiesc o sabie. Pentru ca imi voi invata corpul sa se miste natural.

 

Este AIKIDO o forma de autoaparare?

DA! Fondatorul acesteia, Morihei Ueshiba, nu a fost invins de nici un alt mare maestru care l-a provocat la lupta.

 

Eu pot incepe sa practic AIKIDO? Nu sunt prea batran?

Cu cat ma voi intreba mai des, cu atat voi pierde timpul. Peste 5 ani, ma voi gandi ca daca m-as fi apucat de acum 5 ani, acum eram departe. Nici o varsta nu este prea inaintata pentru a studia aceasta arta martiala. Este singura arta martiala in care "batranii" sunt cei mai buni. Doar fa-o!

 

Fetele pot face fata antrenamentelor?

DA. In AIKIDO nu sunt importanti muschii ci felul in care stim sa-I folosim. Fetele se antreneaza impreuna cu baietii, pentru a putea simti din timpul antrenamentelor forta masculina cu care ar trebui sa se confrunte in viata din afara salii.

 

Nu voi putea invata niciodata cuvintele acelea japoneze. De ce se folosesc?

Te vei mira sa vezi ca nu sunt chiar atat de multe si ca denumirile se leaga intre ele. Vei primi fise cu traducerile uzuale. Se folosesc pentru a putea defini mai usor o insiruire de miscari.

 

Practicarea unei arte martiale nu este o activitate care intra in contradicie cu religia mea?

NU! Nu credem ca exista vreo religie care sa fie impotriva invatarii unui mod de autoaparare, in asa fel incat sa nu ranim adversarul. AIKIDO nu este o religie sau o secta. Este o arta. AIKIDO se mai traduce si prin "ARTA PACII". Poate fi acesta un lucru rau?

 

end faq

 

Translator

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Statistica vizitatori

Today199
Yesterday444
This week1976
This month643
Total1766896

Visitor IP : 195.246.242.16 Visitor Info : Chrome - Windows Saturday, 02 March 2024 08:41

Cine este online

Guests : 9 guests online Members : No members online

Calendar evenimente

March 2024
S M T W T F S
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Da un Like pe Facebook